Ezine Koyun Peyniri
Ezine Koyun Peyniri

Atilla Süt Tam Yağlı Koyun Ezine Peyniri 700 Gr

700g - Tam Yağlı Koyun Peyniri

Hakiki Çanakkale Ezine Koyun Peyniri; Hiçbir koruyucu ve katkı madde kullanılmadan  Ege'nin mis kokulu koyun ağırlıklı keçi ve inek sütlerinden  geleneksel yöntemler ile mayalanır. O muhteşem tada ulaşana kadar sabırla olgunlaşması beklenir. Tattığınız andan itibaren tazeliğini fark edip süt dolu lezzeti damağınızda hissedeceksiniz.

 

  

SAKLAMA KOŞULLARI :

 

Ezine Peynirimiz +4 derecede dolapta muhafaza edilmeli, vakum açılmadığı taktirde uzun süre dolapta muhafaza edilebilir.

EZİNE KOYUN PEYNİRİ ÖZELLİKLERİ : 

Çanakkale'nin mis kokulu topraklarında yaylıma çıkan hayvanlardan elde edilen sütlerle yapılan, resmi tescilli ve coğrafi konum işaretlidir. Sert kıvamlı Koyun Ezine peynirimiz minimum 1 sene olgunlaştırılmıştır. Koyun ağırlıklı, keçi ve inek sütünden yapılmıştır. Oranlar mevsimine göre farklılık gösterebilir.

 

EZİNE KOYUN PEYNİRİ NASIL YAPILIR ?

 

koyun sütü ağırlıklı olmak üzere İnek ve keçi sütleri sütleri karıştırılır. Yaklaşık 70 derecede pastörize edilir. 32-34 derece  kıvam oluşunca mayalanır. Sütte oluşan pıhtı peynir altı suyunun ayrılması için kestirilir. Özel Ezine koyun peyniri yapımı için, kalıplarda baskı uygulanır. Daha sonra kalıplar şeklinde kesilir. Peynir kuru deniz tuzu ile 12 saat bekletilir. Hava alması engellenerek suyundan ayrılmış olan peynir tenekelere konulur. Minimum 12 ay soğuk hava deposunda bekletildikten sonra sizlere sunulur. 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR