150g - Katkısız Süt Kaymağı
SAKLAMA KOŞULLARI:
Günlük taze üretimimiz gerçek süt kaymağı +4 derecede muhafaza edilmeli, temin ettikten sonra 4 gün içerisinde tüketilmeli.
KAYMAK KALORİ DEĞERİ:
KAYMAK NASIL OLMALI?
Belki de en çok yanılgıya düştüğümüz renk konusudur kimileri sarı renkte olan kaymağın bozuk ,beyaz olan kaymağın ise taze ve kullanılabilir olduğunu sanmaktadır. Oysa kaymağın sarı renk ve beyaz renkte olması taze yada bayat olmasını göstermez. Kaymağın sarı renkte olmasının nedeni, yazın süt veren hayvanların dışarıda yani otlak yerlerde ve yeşillik yiyerek beslenmesi ve yeşillikle beslenen hayvanın sütünün sarı gelmesidir. Beyaz olmasının sebebi ise kışın dışarıda gezdirilemeyen hayvanların kapalı yerlerde yem ile beslenmesi ve sütünün beyaz gelmesinden kaynaklanmaktadır.
SÜT KAYMAĞI NASIL YAPILIR ?
Öncelikle sütü ocakta, kısık ateşte üzeri kaymak tutana kadar pişirin. En önemli nokta sütü pişerken kesinlikle karıştırmayın. Kaynayan sütün üzeri bol miktarda kaymak tutunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dışarıda biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 1 gün kadar dinlendirin. 1 günün sonunda tencerede ki sütün üzeri kaymakla kaplanmış olacak. Biriken kaymağı bir kaba alın . Dilerseniz aynı sütten 2. sefer kaymak almak için işlemleri tekrar edin. Sütün yağı azaldığı için son kaynattığınızda ilk kaymağa göre daha ince yapılı olabilir.
650g - Çam Balı
190g - Katkısız
180g - Çocuklar İçin
280g - Ballı
Yeni Mahsül Karakovan Balı - 600g
150g - % 100 Manda
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.