Tam Buğday Unu - Evirgen
Tam Buğday Unu - Evirgen

Evirgen Tam Buğday Unu 1000 g

 1000g - Taş Değirmende Öğütülmüş

 

Ekşi mayalı Evirgen Tam Buğday Ekmeğinde kullanılan un; İç Anadolu bölgesinde yetişen Anadolu buğdaylarının özenle seçildikten sonra taş değirmende öğütülmesiyle elde edilmiştir. İçinde başka çeşit un kullanılmaz. %100 Yerli tohum ve tam buğdaydır. Hiçbir  endüstriyel maya ve katkı maddesi içermez, en önemlisi de geleneksel yöntemlerle üretilir.

  

 

 

 

Buğday, un fabrikalarında olduğu gibi yıkanarak değil elendikten sonra iki değirmen taşı arasında öğütülerek un haline getirilir. Kullanılan buğday en iyi kalitede sert buğday olmazsa taşlar öğütme işlemini yapamaz. Bu sebeple buğdayın doğallığı, tüm vitamin ve mineralleri tam buğday değirmen ununda aynen korunur. Günümüzdeki mevcut un fabrikalarında kullanılan buğdaylar ülkemizde yaygın olan çeşitli tarımsal zararlılardan dolayı düşük kalitelidir. Bu buğdaylardan yapılan un’un belirli standartları sağlayabilmesi için çeşitli kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Bu maddelerde ürünün doğallığını yok etmektedir. Şu anda piyasada bulunan kepekli unlar bu yöntemle elde edilen un ile kepek karışımıdır dolayısıyla doğal bir ürün olmaktan uzaktır.  

 

TAM BUĞDAY UNU FAYDALARI : 

 

Tam buğday unu  öncelikle içerdiği doymamış yağ asitleri, demir, kalsiyum, E ve özellikle B grubu vitaminleri hücrelerin yenilenmesinde, beyin ve sinirlerin işlevlerinde önemli rol oynar. Rafine edilmiş unda bu değerler beşte bir oranında azalır.

Bilindiği gibi kepekli besinlerde bulunan lif hazmı kolaylaştırır, sindirim sistemini düzenler, midede şişmesi ile tokluk hissi verir. Tam buğday unu içerdiği polisakkkaritlerden dolayı kan şekerini düzenler, yemek sonrası uyku ve yorgunluk azalır. En önemlisi vücudumuzda daha az yağ depolanmasını sağlar, böylece karadeğirmen sağlığımızı ve formumuzu bir arada korur.

 

iÇİNDEKİLER : 

 

% 100 Tam Buğday

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR